Wilde dieren in Bolivia

Bolivia is rijk aan wilde dieren, waaronder jaguar, lama’s, pakira’s, herten, tapirs, vele soorten apen, ocelotten, anacondas, luipaarden, puma’s, poema’s, kapucijnaapjes, leguanen, gordeldieren, tijgers, condors en vele soorten vogels. Er zijn meer dan 2.500 soorten vogels in Bolivia die variëren van tropische regenwoudvogels tot z packs van andere habitatsoorten. Enkele veel voorkomende soorten zijn de Geelbuikpiraat, Witwiek ibis, Blauwe gier, Groene aracari, Kaboutertrompetvogel en de Andesastrilde.

Bolivia biedt ook een grote verscheidenheid aan zoogdieren, waaronder tapirs, lama’s, kapucijnaapjes, poema’s, everzwijnen, jaguars, anacondas en veel andere. Er zijn ook veel reptielen in Bolivia, waaronder leguanen, schildpadden, slangen, salamanders, alagarto’s, Jordani-caimans en krokodillen. Er zijn ook veel vissen, zoals de afrikaanse bijvangst, de Amazonebijvangst en de Pacifische pantersnoek.

Bolivia heeft een grote verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder leguanen, schildpadden, slangen, salamanders, alagarto’s, Jordani-caimans en krokodillen. Er zijn ook veel vissen, zoals de Afrikaanse bijvangst, de Amazonebijvangst en de Pacifische pantersnoek.

Leguanen

Bolivia is het thuisland van vele soorten leguanen, waaronder de rode kaalkopleguaan, de grote groene leguaan, de gemarmerde leguaan en de rode bergleguaan. Deze dieren kunnen tot 1,5 meter lang worden en hebben verschillende kleuren en patronen. Ze zijn overal in Bolivia te zien, van het regenwoud tot de bergen en het platteland.

Schildpadden

Bolivia herbergt ook vele soorten schildpadden, waaronder de algemene schildpad, de grijze schildpad, de rivierschildpad, de westerse blauwkopwaterschildpad en de Maracaibo-schildpad. Deze schildpadden zijn te zien in verschillende delen van Bolivia, maar vooral in het regenwoud.

Slangen

Bolivia heeft meer dan 200 soorten slangen, waaronder de koraalslang, de gevaarlijke Gaboon adder, de Surinameblauwkaak en de gele halsbandboomslang. Deze slangen zijn te zien in verschillende delen van Bolivia, maar vooral in het regenwoud.

Salamanders

Er zijn veel verschillende soorten salamanders die thuis zijn in Bolivia, waaronder de rode tijger salamander, de gevlekte treefrog salamander en de rode bos salamander. Deze dieren zijn vooral te zien in het regenwoud en de bergwouden.

Alagartos

De Alagartos is een kleine, groene boomklimmer die overal in Bolivia te zien is. Deze vogelsoort heeft een gevorkte staart en een groen verenkleed met witte vlekken.

Jordani-caimans

De Jordani-caiman is een krokodillensoort die inheems is in verschillende delen van Bolivia, met name in het Amazonegebied. Deze dieren kunnen tot drie meter lang worden en hebben een donkergroen, schubbenhuid en geel-oranje ogen.

Krokodillen

Bolivia’s krokodillensoorten omvatten de spectaculaire neusbekkrokodil, de groene neushoornkrokodil en de bollekopkrokodil. Deze krokodillen zijn te zien in alle delen van Bolivia, maar vooral in het Amazonegebied.

Vissen

Er zijn veel verschillende soorten vissen te zien in Bolivia, waaronder de Afrikaanse bijvangst, de Amazonebijvangst en de Pacifische pantersnoek. Deze vissen kunnen in verschillende delen van Bolivia worden gevonden, vooral in de rivieren en waterwegen.Wilde dieren in Bolivia

Wildlife van Bolivia is uniek, met een abrikoos met talrijke ecosystemen, variërend van de zee- en landgebieden tot de rivieren en meren. Een paar dieren die in Bolivia te vinden zijn, zijn de Afrikaanse bijvangst,Amazonebijvangst en de Pacifische pantersnoek. Deze vissen kunnen in verschillende delen van Bolivia worden gevonden, vooral in de rivieren en waterwegen.

De Afrikaanse bijvangst is een van de meest voorkomende en bekende soorten vissen in Bolivia. Het leeft vooral in de rivieren en beken en voedt zich voornamelijk van kleine zoetwatervis, algen en insecten.

De Amazonebijvangst is een ander soort vis die voorkomt in Bolivia. Deze vis is meer voorkomend in de Amazoneregio dan elders in het land. Het voedt zich vooral met kleine zoetwatervis en insecten en voorkomt voornamelijk in de lager gelegen regio’s.

De Pacifische pantersnoek is ook een soort vis die in Bolivia voorkomt. Het voedt zich voornamelijk met kleine zoetwatervis en insecten en is voornamelijk aan de westkust van het land te vinden.

Ongeacht waar in Bolivia u naar zoekt, er zijn veel verschillende soorten wilde dieren te bewonderen. Als je meer wilt weten over de fauna van Bolivia, neem dan contact op met een lokale gids die je meer kan vertellen over deze fascinerende dieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *